Epilepsi, beyin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile ortaya çıkan ataklarla kendini gösterir. Nöbet gerçekleştiğinde hastada geçici bilinç kaybı ve buna bağlı beklenmedik davranışlar gözlenir.

Alzheimer, demans, epilepsi, inme, felç başta olmak üzere, birçok nörolojik hastalığın tedavisinde biorezonans metodundan yardımcı tıp tekniği olarak yararlanıyoruz. Bu yöntemde asıl amaç hastalığı tetikleyen çevresel faktörleri ve patalojik etkenleri araştırarak nötürleştirmek olarak tanımlanabilir. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan biorezonans metodundan hastalar, modern tıbbın önerdiği doğrultuda tedavileri sürerken, örneğin ilaç kullanmaya devam ederken eş anlı olarak destek alabilirler. Biorezonans tedavisi ile hastanın vücudundaki elektro–manyetik alan bozuklukları veya blokajların ortadan kaldırılarak biofiziksel dengesini sağlamak mümkün olabilmektedir.

Biorezonans ile alerjenler, ağır metaller; virüs, bakteri, çevre toksinleri ve gıda katkı maddesi gibi vücuda zararı olabilecek 6,400 madde, frekans kodları ile taranır. Tedavinin ilk aşaması tespit edilen bu oluşumların nötrleştirmek olarak kurgulanmaktadır. Böylelikle hastanın hastalıkla doğal bir şekilde mücadele etmesine önemli bir katkı sağlanmaktadır.

Sağlanan bu katkı hastanın yaşam kalitesini ve konforunu artırmada önemli bir kilometre taşı oluyor. Bu aşamada hastalığın ilerlemesini önlemek, geciktirmek de mümkün olabiliyor.