Ozon, harekete geçmiş bir oksijen formudur. Bizim soluduğumuz birleşik iki oksijen atomunun aksine ozon üç oksijen atomundan oluşan bir moleküldür. Ozonun üretimi tıbbi, elektrik enerjisiyle çalışan makinelerle sağlanır.

Ozon tedavisi ise vücuttaki dokuların oksijen kullanımını artıran ve geliştiren, dolaşımı düzenleyen doğal bir tıbbi işlemdir. Ozon alan vücutta kanın yoğunluğu azalır ve kan böylece akışkanlık kazanır. Aynı zamanda ozon tedavisi arter duvarlarının açılmasını sağlar, yani yağ tarafından oluşan engellerin ferahlamasına yardımcı olur.

Ozon Tedavisinde Hangi Tedavi Biçimi Kullanılır?

En yaygın ozon tedavisi uygulanma biçimi Majör otohemoterapi’dir. Bu yöntem oldukça ağrısız ve pratik olduğu için yaygın olarak tercih edilir. En fazla 100 ml olacak şekilde kan, serum yardımıyla yavaşça kişiden alınır ve ozonlu ortama aktarılır. Ozon, kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin oluşturulmasını sağlayan özel maddelerle hızlı bir reaksiyona girer. Böylece, ozon tedavisi yaşamsal aktiviteleri hızlandırmanın yanısıra metabolizmanın hızlandırılmasında da önemli bir rol üstlenir. Reaksiyonun ardından ozonlu kan kişiye serum yardımıyla geri enjekte edilerek ozonun vücuda girişi sağlanır. Bu tedavi; yaşa bağlı problemler, viral kökenli hastalıklar, dolaşım bozukluğu problemleri ve anti aging işlemleri için rahatlıkla kullanılabilir.

Ozon tedavisinin yararları

Ozonun özellikleri ve faydaları, birçok bilimsel çalışma ve yayın aracılığıyla kanıtlanmıştır. Ozon, patolojik durumlarda kullanılabilir ve hastalıklara karşı olumlu etki sağlar. Ozonun bir diğer özelliği de tedavilere ek olarak kullanılması, kendi başına bir tedavi alternatifi olmamasıdır. Ozon tedavisi, tamamlayıcı bir tedavidir. Son derece steril ve hijyenik ortamlarda uygulandığı sürece tamamen etkisini gösterir ve hiçbir güvenlik sorunu yaşatmaz.

Ozon tedavisinin sağladığı yararların yanısıra yan etkiler de gözlemlenebilir, ancak bu etkiler yok denecek kadar azdır ve uygulamaya bağlı olarak oluşur. Yan etkiler özellikle enzim eksikliği olan, erken dönem hamileliğinde olan, hipertiroidi, kanama bozuklukları veya astım hastalığı olan hastalarda görülür. Ozon tedavisi işleminden önce doktorunuza sağlık problemlerinizden bahsettiğiniz sürece ozon tedavisinin herhangi bir yan etkisi olmayacaktır.

Ozon tedavisinin hastaya onlarca yararı vardır. Vücuttaki dolaşımı hızlandırıp geliştirerek kişiye birçok fayda sağlanır. Hücre ve dokulara giden kan miktarı dolaşımla birlikte artar ve hücre yenilenme hızında yükseliş meydana gelir. Enfeksiyonel hastalıklara karşı vücudunuzun direnci artar, böylece bağışıklık sisteminiz güçlenir. Dolaşımı hızlandırdığı için kan ve lenf sistemi vücut tarafından doğal yollarla temizlenir. Damarlarınızı yenilediği için ozon tedavisi, tansiyonun düzelmesinde de rol oynar. İnsülin direnci azalır, metabolik sendrom ve yağlı karaciğer tedavisine takviye görevi üstlenir. Eklem ve kas ağrılarına iyi gelen ozon tedavisi, aynı zamanda yaraların, yanıkların ve ağrıların hızlı bir şekilde iyileşmesini de sağlar. Ozon tedavisinin migren üzerine olumlu sonuçlar doğurduğu da gözlemlenmiştir.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Yukarıdaki bilgiler dahilinde, ozon tedavisi yüksek şeker hastalarına, hipertansiyonu olanlara ve kronik hepatite sahip hastalara iyi gelir. Hücreler hızlı bir şekilde yenilendiği için eklem ağrıları, fıtıklar ve kireçlenmelerde de ozon tedavisi yine olumlu etki yaratır.